لطفا به ماموریت دیگر آژانس توجه فرمائید:
بند 15 ذیل ج- شفافیت و اقدامات اعتماد ساز
ایران به آژانس اجازه خواهد داد که بر اجرای اقدامات داوطلبانه خود برای دوره های زمانی مربوطه و نیز اجرای تدابیر شفافیت ساز به شرح مندرج در این برجام و پیوستهای آن نظارت نماید. این اقدامات شامل:
حضور بلند مدت آژانس در ایران؛ نظارت آژانس بر کنسانتره سنگ معدن اورانیوم تولیدی توسط ایران در همه کارخانه های تغلیظ سنگ معدن اورانیوم به مدت 25 سال؛ نظارت و مراقبت در مورد روتورها، چرخاننده ها و بیلوزهای سانتریفیوژ به مدت 20 سال؛ استفاده ازفنآوری های مدرن تائید شده وگواهی شده توسط آژانس از جمله دستگاه سنجش میزان غنی سازی به صورت مستقیم، و مهر و مومهای الکترونیک و یک ساز و کار قابل اتکا برای اطمینان از رفع سریع نگرانی¬های آژانس در زمینه دسترسی به مدت 15 سال ، به شرح مندرج در پیوست یک.
در ذیل عنوان برنامه اجرایی بند ج حتی روز اجرای برجام نیز موکول به گزارش آژانس است.
34-ج روزاجرا، زمانی است که در آن، همزمان با گزارش آژانس مبنی بر راستی آزمایی اجرای تدبیر مرتبط هسته ای ایران به نحو مندرج در بخش های 1- 14تا12-14پیوست 5،اتحادیه اروپایی و ایالات متحده اقدامات مشروحه در بخشهای 15 و 16 پیوست 5 را انجام داده ومنطبق با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، اقدامات شرح داده شده در بخش 17پیوست 5 در سطح سازمان ملل متحد انجام می شود.
یعنی اینکه تا پایان کار گزارشات آژانس ملاک عمل است د- 34 برنامه اجراییمربوط به روز انتقالی ملاحظه می شود آژانس غیر معتمد مسئول نظارت و راست آزمایی است و گزارشات آن تا سطح شورای امنیت سازمان ملل ملاک عمل است. در قطعنامه اخیر سازمان ملل مرتبط با برجام. در بندهای 9 و 10 صفحه اول شورای امنیت بر حمایت قاطع خود از آژانس تاکید می کند.
بنابراین اینکه ادعا می شود نقش آژانس فقط تهیه گزارشات کمی است با مصوبات برجام مغایرت دارد و آژانس بر همه چیز نظارت و در هر کاری دخالت دارد.